ابومازن: ایران به جای ارتباط با حماس و جهاد با ما ارتباط بگیرد-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام

ابومازن: ایران به جای ارتباط با حماس و جهاد با ما ارتباط بگیرد

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از ایران خواست تا به جای ارتباط گیری با جنبش های حماس و جهاد اسلامی فلسطین، با تشکیلات خودگران فلسطینی ارتباط برقرار نماید.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۰۶ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 27
کد خبر: ۲۹۰۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ از زمان وقوغ انقلاب اسلامی در ایران، حمایت از فلسطین و گروه های فلسطینی در راس اهداف بین المللی نظام تازه تاسیس ایران قرار گرفت. یاسر عرفات، رهبر وقت فلسطینی ها اولین فرد خارجی بود که به تهران انقلابی سفر نمود. با این حال و به گذر زمان، روابط میان تهران و فتح به رهبری عرفات به سردی گرایید. حمایت فتح از صدام حسین در جنگ تحمیلی و سپس رفتن به پای میزه مذاکره با اسرائیل، تهران را متمایل به حفظ روابط با گروه های جهادی فلسطینی نمود.

 

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اظهارات اخیرش به رابطه این گروه با ایران پرداخته و با بیان اینکه «ما با ایران مشکلی نداریم»، از تهران خواست به جای تعامل با گروه هایی چون حماس و جهاد اسلامی با تشکیلات تحت رهبری وی تعامل و ارتباط داشته باشد.

 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، عباس در جمع خبرنگاران گفت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، روابط میان ایران و فلسطینیان به صورت عادی پیش رفت اما تهران به تدریج شروع به تغییر رفتار کرد و به جای تعامل با تشکیلات خودگردان، با گروه های فلسطینی چون جهاد اسلامی و حماس ارتباط برقرار کرد که ما مخالف این موضوع هستیم.

 

وی افزود: ما با ایران مشکلی نداریم اما از ایران می خواهیم به جای تعامل با گروه هایی چون حماس و جهاد اسلامی با تشکلات خودگردان فلسطین تعامل داشته باشد زیرا این مسئله منجر به ایجاد چند دستگی میان فلسطینی ها می شود.

 

ابومازن با  تاکید بر اینکه تشکیلات خودگردان به دنبال اجرای انتخابات در اولین فرصت است، ابراز اطمینان کرد که این انتخابات از حمایت بین المللی برخوردار است.

 

فلسطینیان در آستانه برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاست تشکیلات خودگردان هستند.

 

عباس گفت که برای برگزاری این دو انتخابات باید با حماس که تصمیم گیرنده اصلی در غزه است و نیز صهیونیست ها که بر قدس سیطره دارند، در تماس باشد و هماهنگی های لازم را انجام دهد.

 

وی افزود: در صورت موافقت حماس، با اسرائیلی ها صحبت می کنیم و انتخابات را برگزار می کنیم. موضع این دو طرف هر چه باشد ما اصرار داریم که در اولین فرصت ممکن ابتدا انتخابات مجلس قانونگذاری  و بعد انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان را برگزار کنیم.

 

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در بخش دیگری از سخنانش گفت که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر موقت اسرائیل اعتقادی به «صلح» ندارد و همه تلاش های پیشین رئیس جمهوری روسیه برای ترتیب دادن دیداری دو طرفه را رد کرد.

 

وی در ادامه گفت که با نتانیاهو نمی توان به راه حلی دست یافت.

 

آخرین انتخابات در فلسطین برای تعیین رئیس تشکیلات خودگردان در سال ۲۰۰۵ میلادی و آخرین انتخابات پارلمانی هم در سال ۲۰۰۶ برگزار شده بود.

 

پیش از این حماس در پاسخ به نامه عباس موافقت مشروط خود را برای شرکت در انتخابات پیش رو اعلام کرده بود.

 

حماس اعلام کرده است تنها در صورتی موافق برگزاری انتخابات از سوی تشکیلات خودگردان است که این انتخابات شامل شهر قدس، نوار غزه و کرانه باختری شود.

 

حماس با برگزاری انتخابات سراسری در فلسطین موافقت کرد

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) روز سه شنبه موافقت این جنبش با برگزاری انتخابات سراسری در فلسطین اعلام کرد.

 

به گزارش پایگاه خبری معا فلسطین، هنیه پس از دیدار با اعضای کمیته مرکزی انتخابات فلسطین همچنین بر لزوم برگزاری انتخابات در کرانه باختری، غزه و قدس تاکید کرد و گفت: عدم برگزاری انتخابات در قدس قابل قبول نیست.

 

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین همچنین گفت: حماس برای انجام موفق انتخابات اقدام خواهد کرد.

 

در مقابل حنا ناصر رئیس کمیته مرکزی انتخابات فلسطین گفت: جنبش حماس موافقت خود را برای شرکت در انتخابات آینده اعلام کرده و امیدواریم که این انتخابات نیز مانند انتخابات سال ۲۰۰۶ سالم برگزار شود.

 

آخرین انتخابات در فلسطین برای تعیین رئیس تشکیلات خودگردان در سال ۲۰۰۵ میلادی و آخرین انتخابات پارلمانی هم در سال ۲۰۰۶ برگزار شده بود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر